Conferința Internațională ”EMERGING TRENDS IN ETHICS EDUCATION AND ETHICAL CORPORATIONS”, Suceava, 21-23 iunie 2013

Conferința Share, Empower, Awareness (SEA) a fost organizată de publicația Cross-Cultural Management Journal cu sprijinul deosebit de valoros al Facultății de Științe Economice și Administrație Publică din cadul Universității Ștefan cel Mare Suceava.

AfisSEA2013

Comitet științific

 • Professor Maria Bedrule-Grigoruţă, Alexandru Ioan Cuza University of Iași, Romania
 • Professor Aurel Burciu, Stefan cel Mare University of Suceava, Romania
 • Professor Valentin Hapenciuc, Stefan cel Mare University of Suceava, Romania
 • Professor Elena Hlaciuc, Stefan cel Mare University of Suceava, Romania
 • Associate Professor Irina Teodora Manolescu, Alexandru Ioan Cuza University of Iași, Romania
 • Professor Claude Martin, Université Pierre Mendès France de Grenoble, France
 • Professor Ioan Petrișor, West University of Timișoara, Romania
 • Professor Gabriela Prelipcean, Stefan cel Mare University of Suceava, Romania
 • Professor Tawfiq Rkibi, ISLA Campus Lisboa, Portugal
 • Professor Ludmila Sterbova, University of Economics, Prague, Czech Republic
 • Professor Stanka Tonkova, University of National and World Economy, Bulgaria
 • Professor Blandine Vanderlinden, ICHEC Brussels Management School, Belgium
 • Professor Dumitru Zaiț, Alexandru Ioan Cuza University of Iași, Romania

Lista articolelor acceptate o puteți vizualiza AICI.

În urma selectării și recenzării, unele articole au fost publicate în ”SEA-Practical Application of Science”, în ”Cross-Cultural Management Journal”, în ”Network Intelligence Studies” și în ”Management Intercultural” .

Plenul Conferinței s-a desfășurat în cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava. Conferința a fost structurată în două părți: în prima parte, reprezentanții instituțiilor partenere au transmis mesajele de bun gasit participanților și tot în aceasta primă parte, auditoriul a putut interacționa direct cu practicieni din mediul de afaceri.

DSCN1752

Cea care a deschis lucrările Conferinței SEA 2013 și a adresat mesajul de bun venit participanțilo, a fost doamna profesor doctor Carmen Năstase, în calitate de decan al Facultății de Știinte Economice și Administrație Publică din Suceava. În discursul dânsei, doamna decan a subliniat importanța și valorile dobândite în urma desfășurării unor evenimente de acest tip.

DSCN1757

 Din partea Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, doamna profesor universitar doctor Maria Bedrule-Grigoruţă a fost cea care a transmis mesajul de susținere și încurajare a cercetătorilor de a participa la conferință și de asemenea,  și-a manifestat bucuria de a face parte din comitetul științific al unui asemenea eveniment.

DSCN1765

Din partea departamentului de Economie, Administrarea afacerilor şi turism, domnul profesor universitar doctor Valentin Hapenciuc, în calitatea sa de director departament, și-a arătat deschiderea spre colaborari știintifice similare Conferinței SEA 2013, punctând de asmenea importanța diseminării informațiilor cu privire la cercetările efectuate de doctoranzi și nu numai.

Odată transmise mesajele din partea instituțiilor de învățământ s-a trecut la prezentarea punctelor de vedere venite din partea practicienilor, reprezentanți ai mediului de afaceri.

DSCN1773

Primul care a luat cuvântul a fost domnul Ionut Buimagă, Regional Sales Manager la Kamis Condimente SRL. El a vorbit audienței despre ”Multinaționale în mediul de afaceri românesc”.

DSCN1781

Domnul Dionisie Marcan, președinte al CECAR, filiala Suceava a vorbit despre ”Provocări ale managementului financiar in contextul actual”.

DSCN1785

DSCN1792

Paul Pădurariu, în calitatea sa de fondator al revistei online iLikeIasi.ro, antreprenor online, online strategist și e-commerce consultant, a prezentat participanților diferențele dezvoltării unei afaceri în mediul Online vs mediul Offline, subliniind atât o serie de avantaje, cât și dezavantajele pentru fiecare dintre situații.

DSCN1794

DSCN1811

La sfârșitul primei părți a Conferinței ne-am putut delecta cu o reprezentație susținută de o trupă de  mariachi, trupă care a delectat publicul prin veselie, cânt, dans si bună dispoziție.

DSCN1823

16

În partea a doua a zilei s-a trecut la susținerea unor materiale științifice ce urmează a fi publicate în CMJ. Toate lucrările prezentate au fost de o înaltă ținută știintifică cu tente inovative și au trezit interesul celor prezenti precum și comitetului stiintific.

DSCN1837

DSCN1839

DSCN1857
Fiecare dintre participanți a primit Diplomă de Participare, alături de felicitari și mulțumiri pentru munca depusă și prezența în cadrul Conferinței SEA 2013.

DSCN1859

DSCN1874

Evenimentul a avut loc în zilele de 21-23 iunie 2013 și a inclus cea de-a treia ediție a Seminarului Național Doctoral.

Seminarul Național Doctoral s-a desfășurat la pensiunea Casa Domnească (www.cacica.ro) și a inclus dezbateri centrale, implicarea activă a doctoranzilor prin susținerea opiniilor proprii și adresarea de întrebări.

O prezentare a evenimentului puteți vizualiza aici: http://evenimente.bxb.ro/snd-2013/

DSCN1881

DSCN1889